Da er ferien bestilt

Det lønner seg å være tidlig ute, er det ikke sånn? Nå er i hvert fall ferien for sommeren 2017 bestilt. Destinasjon: Páfos, Kypros! Pris: Cirka 30 tusen kroner, med fly og hotell. 

30 tusen kroner høres kanskje ikke ut som et røverkjøp for to voksne og et barn i 2 uker, men det er før du får vite om hotellet: 5 stjernes hotell, med treningssenter, svømmebasseng, tennisbane, privat strand – som for øvrig ligger 50 meter fra hotellet – og mye, mye mer.

For hoteller i Europa kan man spare mye penger på å bestille 3-5 måneder i forveien. Det er ikke unormalt å få over 20 prosent billigere ferie på å være tidlig ute, som vi var! Jeg kommer til å sjekke prisutviklingen på både flyreisen og hotellet fremover, for å se at det også gjaldt for vår reise.

Siden mye kan skje før vi reiser, brukte vi selvfølgelig et kredittkort til å betale for reisen. Da er vi sikret dersom hotellet av en eller annen grunn skulle gå konkurs, eller om flyselskapet skulle lide samme skjebne. Reiseforsikring har vi fra før av, så da er det den beste forsikringen som gjelder for oss (laveste egenandel og høyeste dekning).

Minibank-uttak i Kypros bør ikke være et problem. Vi tar derfor ikke å veksler penger på forhånd, men benytter oss heller av et gebyrfritt kredittkort til uttakene. Husk for all del at dersom du liker å ha med deg kontanter, til f.eks taxi til hotell og mat for første dagen, bør du ikke veksle penger på Gardermoen. Her får du nemlig en meget ufordelaktig kurs på valutaene. Benytt deg heller av FOREX og lignende vekslingskontor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *